Betygsätt den här artikeln
(105 röster)
  • Författare: Eric Tornblad
  • Utgivningsdatum: 2012-03-12
  • Band: Flexband
  • Sidor: 192
  • ISBN: 978-91-86773816
Pris: 249 kr

Den här boken går metodiskt igenom beprövade tekniker och tillvägagångssätt för att nå bästa resultat när du torkar olika råvaror – om det nu är för att sedan göra egen friluftsmat eller för att bevara köksträdgårdens grödor.

Du får veta hur du torkar allt från det enklaste: frukter, rotsaker och svampar, till mer avancerade livsmedel som fisk, ägg, kött och kyckling. Boken visar också hur du gör egna energikakor, beskriver hur du kan bygga din egen mattork och ger recept på friluftsmat som är både god och hållbar.

Författaren Eric Tornblad är en hängiven friluftsmänniska som har paddlat kajak sedan tolv års ålder och vandrat i både Sverige och Nepal. Hans passionerade intresse för vällagad mat fick honom att skriva och ge ut en kokbok på eget förlag (Friluftskokboken 2009). I Torka mat summerar han resultaten av många års erfarenheter av att göra sin egen friluftsmat baserad på hemma-torkade råvaror.

Relaterade produkter