När vi gör våra kartor utgår vi från våra egna erfarenheter. Vi på förlaget har precis som du blivit irriterade över att fjällkartor snabbt går sönder i vecken eller att turen hamnar mitt i skarven mellan två kartor. Här är några punkter som vi arbetat med för göra våra kartor bättre än de som funnits tidigare på marknaden:

Alla_kartornaKlicka för översiktsbild

Materialet 
Vi trycker kartorna på ett syntetmaterial som heter Tyvek. Tyvek är helt okänsligt för vatten och otroligt slitstarkt och motståndskraftigt mot alla typer av slitage. Dessutom är kartorna väldigt följsamma och lätta att vika som man vill. Materialet är garanterat av tillverkaren att hålla för 20 000 vikningar.

Utsnitten
Vi väljer våra utsnitt med tanke på vad kartan skall användas till. De fjällkartor och terrängkartor som Lantmäteriet ger ut tvingar inte sällan en vandrare eller paddlare att köpa flera olika kartor för att viktiga friluftsområden hamnar mitt i skarven.

Priset
Eftersom våra kartor tål vatten behöver man inte köpa till skyddande kartfodral eller krångla med inplastningar. Vi trycker också kartorna på båda sidorna vilket gör att väldigt stora områden ryms på en och samma karta. Till exempel täcker Calazos dubbelsidiga karta över Kebnekaisefjällen in ett område som motsvarar hela tre av Lantmäteriets kartor. Och priset du betalar ligger marginellt över vad en enkelsidig papperskarta kostar i butiken.

Har du förslag på hur våra kartor kan bli bättre? Har du upptäckt något i en karta som inte stämmer med verkligheten? Tveka inte att höra av dig till oss på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Ha en trevlig tur! Fredrik & Jonas