Randoneé i Verbier

Bild1_VerbierPrecis hemma efter en episk skidvecka i Verbier. Vi tänkte pricka in början av tursäsongen men när vi kom ned hade den redan varit i full gång ett par veckor.

Det kom ju gott om snö i december och januari men mars har varit mer likt april med upp emot 20 grader varmt nere i byn. Vi hade dock tur med ett dump på ett par decimenter precis innan vi kom ned så de första dagarna blev det en del puder, annars grym vårskidåkning. Vi började veckan med delar av den tredje etappen av Haute Route mellan Verbier och Cabane de Prafleuri och avslutade med en rätt krävande topptur på knappt 2000 höjdmeter till Grande Lui på gränsen mellan Schweiz, Italien och Frankrike. För er som är på gång till Verbier, kolla in den här ambitiösa snörapporten som skrivs tre gånger i veckan.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera