Nya kartor på gång!

Toulpagorni2 1 15000Vi är just nu inne i en period av intensiv produktutveckling på kartsidan. Först ut att nå butikerna är ett antal nya 1:50 000 fjällkartor. Mest spännande bland dessa är att vi lanserar Kebnekaisefjällen i äkta 1:50 000, det vill säga att vi har tagit fram en karta som är baserad på betydligt mer detaljerad data än vad som finns i 1:100 000 kartorna.

Det är faktiskt första gången som detta görs för Kungsleden och Kebnekaiseområdet, tidigare kartor på marknaden i skala 1:50 000 har varit rena uppförstoringar, vilket är något helt annat. Utöver Kebnekaise så lanserar vi 1:50 000 fjällkartor över Sälen & Fulufjället, Idre & Lofsdalen och Vemdalen & Sonfjället. Ambitionen är att ha dessa tillgängliga till Vildmarksmässan i Stockholm 11 mars.

Vi har också gjort om utsnittet för vår karta Jämtlandsfjällen 1:100 000 så att den har blivit mycket större, nu sträcker sig området från Åreskutan och Östersund ner till Ramundberget och Vemdalsskalet. Det blir en perfekt karta för skoteråkare, eller andra som vill ha så bra översikt som möjligt.

Vi är också snart i mål med vår efterlängtade högalpina karta över Kebnekaise som blir i skala 1:15 000. Data från laserskanningen av fjällen gör att den får en exakthet som aldrig tidigare funnits över detta område, otroligt inspirerande att arbeta med! Bilden på Tuolpagorni (Duolbagorni) är tagen under arbetets gång. Den färdiga kartan finns i butik april/maj.  / Jonas

Inga kommentarer ännu.

Kommentera