MTB i Lunsen och Morga hage

I helgen cyklade delar av Calazo en trevlig tur i Lunsen söder om Uppsala. I Lunsenområdet finns några av de finaste hällmarkerna som går att hitta i närheten av Uppsala. Vi startade från parkeringen nära Flottsund under ett visst huttrande, det var ganska bistra åtta grader över nollan. Men värmen i kroppen steg snabbt längs Upplandsleden i riktning mot Lunsentorpet.

MTB_Lunsen

Strax innan torpet tog vi av norrut och passerade flera fantastiska hällar med mjuka, böljande former och små drops lite överallt – så bra som stigcykling kan bli med andra ord. Vi tog väster ut vid Sävja och våra lokala guider visade oss en skön utförslöpa på mjuka stigar ner mot fyrisån. Efter en klättring upp på en ekbevuxen ås fick vi på nytt upp farten längs lätta stigar söderut ner genom Morga hage, där man långa bitar cyklar i kanten av Ekolns glittrande vatten.

Sista biten svängde vi på nytt in i Lunsenskogen och följde lättrullade stigar med bunnyhop-stockar tillbaka till parkeringen. Allt som allt blev det cirka 25 km strålande höstcykling. / Jonas

MTB_Calazo_The_Founders

Inga kommentarer ännu.

Kommentera