Ångerrätt och retur

Hur gör jag för att avbeställa en order?

Om du vill ta bort en vara eller hela din beställning kan du göra det genom att kontakta oss via info@calazo.se.

Hur lång ångerrätt har jag?

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Returnerar du en oanvänd vara med eventuellt tillhörande etiketter och förpackning inom 14 dagar återbetalas hela beloppet. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Kostar det något att returnera?

Vi tar inte ut någon returavgift när du returnerar men du betalar själv för frakten tillbaka enligt gällande portotabell.

Hur gör jag när jag returnerar?

Om du som kund vill åberopa din ångerrätt ska du meddela oss detta inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Kontakta oss via info@calazo.com. Återanvänd gärna kartongen som produkten kom i för att returnera. Har du inte kvar kartongen går det givetvis bra att skicka den i något annat emballage. Viktigast är att du paketerar returen väl och bifogar följesedeln eller annan information där ordernummer och kunduppgifter framgår. Saknas den informationen kan vi inte se att returen kommer från dig.

Du betalar själv för frakten tillbaka enligt gällande portotabell och returnerar till följande adress:

Calazo Förlag
Västmannagatan 20
113 60 Stockholm

Vad händer med fakturan/betalningen när jag returnerar?

Har du valt att betala med faktura är det viktigt att du flyttar fram fakturans förfallodatum. Det gör du enkelt på klarna.se.

När vi har mottagit returen krediteras beloppet för den/de varor du har returnerat och Klarna skickar dig en uppdaterad faktura via E-post. Är ordern betald kontaktar Klarna dig för återbetalning inom 14 dagar.

Handlar du som företag och har skickat en retur ska du betala in din faktura som vanligt. När vi har mottagit returen kommer Klarna att skicka en kreditfaktura. Kreditfakturan kan du använda antingen via betalfil eller meddela Klarna vilken faktura du vill avräkna summan mot.

Bytesrätt

På Calazo administrerar vi inga byten men du har full returrätt i 14 dagar. För att byta ut din bok mot en annan returnerar du enligt våra returvillkor och beställer sedan den bok du vill ha istället.

Ångerrätten omfattar inte

Ångerrätten omfattar inte nedladdningsbara produkter då de på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Ångerrätten gäller inte heller defekta eller felaktiga varor då detta istället är en reklamation.