Vi skickar inom 24 timmar – Fri frakt vid beställningar över 399 kr

Vad kan vi hjälpa till med?

Vid sidan av förlagets normala utgivning av böcker och kartor utför vi även konsultuppdrag för olika institutioner och företag. Våra resurser består av kartografer, skribenter, formgivare, fotografer och redaktörer – och massor av kunskap om alla typer av friluftsliv.

Hör gärna av dig till:

[email protected]

Fredrik Hjelmstedt 070-55 65 103

Jonas Sundvall 073-059 34 56

 

Här ett urval av samarbeten och uppdrag:

Informationsskyltar och guidebok över Blekingeleden

Inom ramarna för ett större projekt att lyfta friluftslivet i Blekinge fick vi uppdraget att ta fram informationsskyltar med detaljerade kartor till Blekingeledens alla etapper. Vi samarbetade också kring produktionen av en trevlig guidebok för leden. Uppdragsgivare: Region Blekinge

Tyvekkarta för vandringsleden "Norge på tvers"

Vi producerade en specialkarta över den nyetablerade vandringsleden "Norge på tvers" mellan Trondheim (Stjørdal) och Sylarna (Nedalshytta) i Norge. Uppdragsgivare: Trondhjems Turistforening och Nord-Trøndelag Turistforening

Guidebok om friluftslivet i Kungsbacka kommun

Vi fick förtroendet av kommunen att självständigt sätta ihop en guidebok som beskriver vandring, paddling och cykling i och runt Kungsbacka kommun. Uppdragsgivare: Kungsbacka kommun.

Tävlingskarta för Björkliden Arctic Mountain Marathon - BAMM (pågående projekt)

Vi har tagit fram vattentåliga och smidiga tävlingskartor för de olika banorna. Uppdragsgivare: Oskar Svärd, tävlingsledare (Lapland Resorts).

Guidebok över Gästrikeleden

Tillsammans med huvudmannen för Gästrikeleden utvecklade vi en guidebok över leden. Slutresultatet blev en otroligt fyllig bok som visar rätt väg genom skogen och samtidigt beskriver bygdens kulturhistoria. Uppdragsgivare: Gästrikeledskommittén.

Tyvekkarta över Bodømarka, Norge

Vi hjälpte Bodø kommun i Norge att trycka en upplaga av en redan existerande karta på vårt tyvekmaterial samt att ta fram en ny förpackning. Uppdragsgivare: Bodø kommun.

Kartor och entreeskyltar till nationalpark

2016 fick vi det roliga uppdraget att ta fram fyra stycken tyvekkartor över bland annat Reisa nationalpark långt upp i nordligaste Norge. Uppdragsgivaren var de norska kommunerna Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy som samverkar inom Nord-troms friluftsråd. Uppdragsgivare: Nord-troms friluftsråd.

Tävlingskarta för Keb Classic

Vi har under några års tid producerat kartorna som används till både vinterns och sommarens tävlingar. Uppdragsgivare: Svenska turistföreningen.

Digital översiktskarta till appen ”STF i fjällen”

Vi tog fram ett kartmanér och levererade digitalt material som används i STFs app. Uppdragsgivare: Svenska turistföreningen.

Tyvekkarta över Vaajma

Vi fick uppdrag av Destination Vaajma att ta fram en vattentålig friluftskarta över Vaajma, ett område som sträcker sig över norsk-svenska gränsen och omfattar Lierne, Røyrvik, Hotagen och Frostviken. Uppdragsgivare: Regionprojekt Vaajma.

Karta för Naturkompaniets event Björnturen

Sedan några år tillbaka hjälper vi Naturkompaniet med kartor till deras återkommande vandringsevent Björnturen. Uppdragsgivare: Naturkompaniet.

Guidebok om Upplandsleden

Vår bok Vandra Upplandsleden är ett bra exempel på hur vi arbetar i nära kontakt med huvudmannen för en vandringsled, i det här fallet Upplandsstiftelsen. Detta är egentligen inte ett konsultuppdrag utan mer ett samarbete. Som en följd av arbetet med boken gjorde vi även om våra kartor över Uppland för att bättre passa vandrare som följer Upplandsleden. Samarbetspartner: Upplandsstiftelsen.

Miniguide till paddling på tre språk

Vi fick uppdraget att ta fram ett paket med en miniguide och kartor i en kampanj att lansera västkusten som internationell destination för kajakpaddlare. Uppdragsgivare: Västsvenska Turistrådet.

Webguide till MTB kring Göteborg

Göteborg & Co ville lyfta fram stigcyklingen som finns nära staden och kontaktade oss. Det resulterade i en mindre artikel på webben kring cykling. Uppdragsgivare: Göteborg & Co.

Karta över Vasaloppsarenan

I samarbetet med Vasaloppet producerar vi en karta som visar de tre olika lederna med information om stugor mm längs vägen. Uppdragsgivare: Vasaloppet.

Volvo XC Travels - Location scouting, samt leverans av bild och text

2011 hjälpte vi Volvos reklambyrå Forsman & Bodenfors att få koll på vilka ställen runt om i Skandinavien som har de mest spektakulära äventyren. Det resulterade i en lång lista med natursköna ställen där man kan klättra, topptura, surfa, paddla, titta på späckhuggare mm. Förutom att leta fram alla platser levererade vi bilder och texter till det som blev kampanjen Volvo Cross Country Travels som syntes i en mängd olika typer av media. Uppdragsgivare: Forsman & Bodenfors.

Fotobok om tävlingssegelbåt för HiQ

2007 hjälpte vi IT- och managementkonsultbolaget HiQ att göra en pampig bok om deras trimaran och engagemang inom tävlingssegling. Uppdragsgivare: HiQ.

Användarmanualer till Optimus friluftskök

2006 hjälpte vi friluftskökstillverkaren Optimus att ta fram helt nya användarmanualer för deras nylanserade serie av gas- och multifeulkök. Vi gick igenom alla de moment som en användare utför när köken monteras upp, tänds och släcks och tog fram illustrationer och texter. Uppdraget var ett exempel på hur våra erfarenheter som friluftsmänniskor kom till nytta i arbetet att packetera information. Uppdragsgivare: Optimus.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen